Αγιος Νικόλαος

Πληροφορίες:

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα γραφικό ψαροχώρι. Διάσημο για τους τουρίστες, καθώς προσφέρει ένα ήρεμο τοπίο και ανθρώπους που σας βοηθούν να χαλαρώσετε! Πολλές ταβέρνες και εστιατόρια με παραδοσιακή κουζίνα κάνουν τα καλύτερα πιάτα τους για να σας εξυπηρετήσουν. Τις τελευταίες δεκαετίες ο Άγιος Νικόλαος κατόρθωσε να αναπτύξει τον τουρισμό και να δημιουργήσει υποδομή για τη φιλοξενία των τουριστών κατά τη θερινή περίοδο.
Ξεκινώντας από το χωριό, μπορείτε να εξερευνήσετε το μαγευτικό βουνό του Ταϋγέτου, να γνωρίσετε τον πύργο της Μάνης, τις εκκλησίες του Αγίου Μύρωνα και του Αγίου Νικολάου, από τις οποίες πήρε το όνομά του το χωριό, τους οικισμούς με τα υπέροχα λιθόστρωτα δρομάκια και τα φαράγγια Βιρός και Ρίντομο.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η Στούπα, όπου ο Νίκος Καζαντζάκης ενέπνευσε το έργο του «ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», καθώς και τα πλακόστρωτα δρομάκια του μαγευτικού χωριού Καρδαμύλη, τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου και τα αρχαία οχυρώματα. Νότια του Αγίου Νικολάου θα βρείτε τις σπηλιές του Διρού ένα θαυμάσιο λαβύρινθο θαλάσσιων σπηλαίων γνωστών παγκοσμίως και φυσικά ένα θέαμα που πρέπει να επισκεφθείτε!
Στο χωριό υπάρχουν δύο παραλίες, μία με άμμο και μία με βότσαλα και δέντρα που προσφέρουν φυσική σκιά κάτω από τον ήλιο.

Τοποθεσία:

Ο Άγιος Νικόλαος βρίσκεται 48 χλμ. Νοτιοανατολικά της Καλαμάτας και η διαδρομή έως εκεί διαρκεί περίπου 1 ώρα. Βρίσκεται 6 χιλιόμετρα νότια της Στούπας και συνορεύει με τον Μεσσηνιακό κόλπο, καθιστώντας τον έναν αρκετά δημοφιλή προορισμό διακοπών.

Τιμή: 60€

Κλείστε τώρα την εκδρομή σας στον Αγιο Νικόλαο με το ΡάδιοΤαξί Καλαμάτας και απολαύστε ένα όμορφο και γεμάτο εμπειρίες ταξίδι!

Μην ξεχνάτε ότι προσφέρουμε είτε μονοήμερη εκδρομή σε περίπτωση που θέλετε να παραμείνετε εκεί είτε και μετ’επιστροφής, όπου θα σας καθοδηγήσουμε στον προορισμό της επιλογής σας και στη συνέχεια θα σας φέρουμε πίσω ασφαλείς και ευτυχείς!

 

Στον Χάρτη