Αρχαία Μεσσήνη

Πληροφορίες:

Η Μεσσήνη  είναι μια σημαντική αρχαία πόλη από την άποψη του μεγέθους, της μορφής και της κατάστασης διατήρησης της και έχει πολλά να προσφέρει. Διαθέτει όχι μόνο ιερά και δημόσια κτίρια, αλλά και επιβλητικά οχυρώματα, σπίτια και τάφους. Απολαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πλεονέκτημα ότι ποτέ δεν έχει καταστραφεί ή δεν καλύπτεται από μεταγενέστερους οικισμούς και βρίσκεται σε μια παρθένα περιοχή της ενδοχώρας. Η φυσική της ατμόσφαιρα συνδυάζει το μεγαλείο των βουνών των Δελφών με τη χαλαρή ηρεμία της Ολυμπίας, την κυρίαρχη γυμνή ασβεστολιθική μάζα της Ιθώμης και την τοποθεσία της αρχαίας ακρόπολης, με τη χαμηλή εύφορη κοιλάδα γύρω από την αρχαία πόλη.

Είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Αξιοσημείωτο για τους εξαιρετικούς κυκλικούς τοίχους της, που χτίστηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ., καθώς και τη τεράστια πύλη της Αρκαδίας και τους οκτώ πύργους που επιβίωσαν. Η Μεσσήνη ήταν κάτι περισσότερο μια πράσινη κοιλάδα μόλις πριν από 40 χρόνια. Από τότε, όμως, έχουν φθάσει στο φως σημαντικά ευρήματα – ναοί, σπίτια, τοίχοι και δημόσια κτίρια – σε άριστη κατάσταση. Τώρα μπορείτε να περπατήσετε ελεύθερα μεταξύ τους και να αισθανθείτε σαν έναν αληθινός πολίτης της τότε εποχής καθώς επισκέπτεστε την Αγορά, τον Ναό της Αρτέμιδος, το Στάδιο και το Ηρώο, το συντριβάνι και διάφορες κατοικίες. Επιπλέον, το αρχαίο θέατρο έχει ανακαινιστεί και ανοίξει για παραστάσεις από το καλοκαίρι του 2013.

Τοποθεσία:

Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Μεσσήνης βρίσκεται σε μια εύφορη κοιλάδα περίπου στο κέντρο της Περιφερειακής Μονάδας της Μεσσηνίας, νότια της Ιθώμης. Μόλις 35 χιλιόμετρα βόρεια της Καλαμάτας (περίπου 40 λεπτά δρόμος) και περίπου 18 χιλιόμετρα από την πόλη της Μεσσήνης, είναι ένας παγκοσμίως γνωστός προορισμός που όλοι πρέπει να επισκεφθούν και να μάθουν.

Τιμή: 70€ (αναμονή 2 ώρες)

Κλείστε τώρα την εκδρομή σας στην Αρχαία Μεσσήνη με το ΡάδιοΤαξί Καλαμάτας και απολαύστε ένα όμορφο και εκπαιδευτικό ταξίδι!

 

Στον Χάρτη