Αρχαία Ολυμπία

Πληροφορίες:

Η Ολυμπία, το ερειπωμένο αρχαίο ιερό, είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, αυτός ήταν ο τόπος όπου οργανώθηκαν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες και γι ‘αυτό ένα ολόκληρο ιερό αφιερωμένο στο θεό Δία που είχε ταξινομηθεί ως ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου και κατασκευάστηκε δίπλα στις αθλητικές εγκαταστάσεις για να τιμήσει τους θεούς πριν από την έναρξη των αγώνων. Το πνεύμα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων ενέπνευσε την αναβίωση τους στη σύγχρονη εποχή. Δίπλα στην αρχαία τοποθεσία είναι ένα παραδοσιακό χωριό με πλούσια βλάστηση και πολλές τουριστικές εγκαταστάσεις.

Τοποθεσία:

Η Ολυμπία βρίσκεται κοντά στη δυτική ακτή της χερσονήσου της Πελοποννήσου της νότιας Ελλάδας, 16 χλμ. Από το Ιόνιο Πέλαγος, κοντά σε ένα σημείο όπου συναντώνται οι ποταμοί Αλφειός (Αλφειός) και Κλάδης (Κλάδιος). Μέσα σε μια ειδυλλιακή εξοχή που αποτελείται από χαμηλούς, δασωμένους λόφους που εναλλάσσονται με γεωργικές εκτάσεις, ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας είναι εξαιρετικής πολιτιστικής σημασίας. Το 1989 χαρακτηρίστηκε τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Η απόσταση από την πόλη της Καλαμάτας είναι 113 χλμ. kαι διαρκεί περίπου 1 ώρα και 35 λεπτά για να φτάσετε εκεί.

Τιμή: 200€ (αναμονή 2 ώρες)

Κλείστε τώρα την εκδρομή σας στην Αρχαία Ολυμπία με το ΡάδιοΤαξί Καλαμάτας και απολαύστε ένα όμορφο και εκπαιδευτικό ταξίδι!

 

Στον Χάρτη