Γιάλοβα

Πληροφορίες:

Ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός που χτίστηκε στην παραλία του κόλπου του Ναβαρίνο, η Γιάλοβα έχει πιστούς φίλους, χάρη στο γαλήνιο φυσικό περιβάλλον, τις μαγευτικές παραλίες και το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα. Η ευρύτερη περιοχή της Γιάλοβαw με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της είναι ένας σημαντικός υδροβιότοπος της Πελοποννήσου.

Πρέπει να αναφέρουμε τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας που είναι ένας από τους σημαντικότερους υδροτόπους της Ευρώπης, καθώς αποτελεί το νοτιότερο μεταναστευτικό σταθμό των αποδημητικών πτηνών στα Βαλκάνια από και προς την Αφρική. Η λιμνοθάλασσα βρίσκεται 7 χλμ. Βόρεια της Πύλου, ανάμεσα στον οικισμό Γιάλοβα και τον όρμο Βοϊδοκοίλια. Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας είναι επίσης γνωστή ως Διβάρι.

Εδώ, ένα άλλο σπάνιο είδος σε όλη την Ευρώπη, ο αφρικανικός χαμαιλέοντας, φιλοξενείται στη λιμνοθάλασσα. Στην πραγματικότητα, ο αφρικανικός χαμαιλέοντας θεωρείται απειλούμενο είδος. Εκτός από τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, υπάρχει ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς, η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.

Έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή Natura 2000, όπου γίνονται εκδρομές για παρακολούθηση πτηνών, εκπαιδευτικές εκδρομές </ span> και άλλα παρόμοια προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

 

Τοποθεσία:

Η Γιάλοβα βρίσκεται 54 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καλαμάτας και περίπου 1 ώρα διαρκεί η διαδρομή έως εκεί. Η τοποθεσία της είναι ιδανική για surfers από όλο τον κόσμο που επισκέπτονται το μέρος και με τον κατάλληλο καιρό, εξασκούν τις ικανότητές τους στα κύματα!

Τιμή: 65€

Κλείστε τώρα την εκδρομή σας στην Γιάλοβα με το ΡάδιοΤαξί Καλαμάτας και απολαύστε ένα όμορφο και γεμάτο εμπειρίες ταξίδι!

Μην ξεχνάτε ότι προσφέρουμε είτε μονοήμερη εκδρομή σε περίπτωση που θέλετε να παραμείνετε εκεί είτε και μετ’επιστροφής, όπου θα σας καθοδηγήσουμε στον προορισμό της επιλογής σας και στη συνέχεια θα σας φέρουμε πίσω ασφαλείς και ευτυχείς!

 

Στον Χάρτη