Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Πληροφορίες:

Η Καλαμάτα ήταν μια πολύ μικρή πόλη όπου χτίστηκαν σπίτια πολύ κοντά στα τείχη της αρχαίας ακρόπολης. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα άρχισε να εξαπλώνεται και τελικά ενώθηκε με τα σπίτια που χτίστηκαν κοντά στο λιμάνι. Η παλιά πόλη είναι τώρα η περιοχή μεταξύ της εκκλησίας της Υπαπαντής και της πλατείας 23 Μαρτίου. Θεωρείται ότι είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση της Καλαμάτας. Περπατώντας στους δρόμους θα δείτε παλιά κτίρια με παραδοσιακή αρχιτεκτονική που κράτησαν τα χρόνια, πέτρινες εκκλησίες, μουσεία και καταστήματα με τοπικά προϊόντα. Εδώ μπορείτε να βρείτε και τη μικρή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, όπου στις 23 Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοξολογία της ελεύθερης Ελλάδας μετά από 400 χρόνια οθωμανικής κατοχής.

Επωφεληθείτε από τις γνώσεις μας για την περιοχή και αφήστε μας να σας οδηγήσουμε σε μια φανταστική περιήγηση μερικές ώρες με πολλές μνήμες και εικόνες που θα σας μείνουν χαραγμένες όταν γυρίσετε πίσω!

Τοποθεσία:

Το ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας βρίσκεται κυριολεκτικά στο κέντρο της πόλης μεταξύ της εκκλησίας της Υπαπαντής και της πλατείας 23 Μαρτίου.

Τιμή: 25€ (1 ώρα εκδρομή)

Κλείστε τώρα την εκδρομή σας στην Καλαμάτα με το ΡάδιοΤαξί Καλαμάτας και απολαύστε ένα όμορφο και γεμάτο εμπειρίες ταξίδι!

Μην ξεχνάτε ότι προσφέρουμε είτε μονοήμερη εκδρομή σε περίπτωση που θέλετε να παραμείνετε εκεί είτε και μετ’επιστροφής, όπου θα σας καθοδηγήσουμε στον προορισμό της επιλογής σας και στη συνέχεια θα σας φέρουμε πίσω ασφαλείς και ευτυχείς!

 

Στον Χάρτη