Καρδαμύλη

Πληροφορίες:

Η Καρδαμύλη είναι μία τοποθεσία εξαιρετικής ομορφιάς και χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία τοπίων και μια αυστηρά παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Το παλιό τμήμα της πόλης κοιτάζει προς τα κάτω τα καλά διατηρημένα σπίτια και την μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, το καμπαναριό της οποίας ήταν λάφυρο πειρατών. Η αρχιτεκτονικά μοναδική κατοικία του Patrick Lee Fermor με τον υπέροχο κήπο της καταπλήσσει κάθε επισκέπτη.

Η Καρδαμύλη είναι γεμάτη μαγευτικές τοποθεσίες και γραφικά λιμανάκια, καταγάλανα θαλασσινά νερά, λιθόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακούς ξενώνες για επισκέπτες, ελιές και πολλά καταπράσινα τοπία. ή Μερόπη, ένα όμορφο νησί μπροστά στα παλιά τελωνεία, αλλά και τα ερείπια των Βενετσιάνικων τειχών, συμπληρώνουν την όμορφη εικόνα.

Οικογενειακές ταβέρνες, μπαρ στην άμμο και παραδοσιακά καταστήματα αναμνηστικών έργων προσελκύουν τους επισκέπτες. Οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ φιλόξενοι και θα σας καθοδηγήσουν μαζί με την θέληση για να σας προσφέρουν φρέσκες ντόπιες και νόστιμες συνταγές.

 

Τοποθεσία:

Η Καρδαμύλη είναι παραθαλάσσιο χωριό, 38 χλμ. από την Καλαμάτα και περλιπου 50 λεπτά δρόμος. Χαρακτηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, επειδή είναι ένας αξιοπρόσεκτος φυσικός προορισμός με πλούσια βλάστηση!

Τιμή: 45€

Κλείστε τώρα την εκδρομή σας στην Καρδαμύλη με το ΡάδιοΤαξί Καλαμάτας και απολαύστε ένα όμορφο και γεμάτο εμπειρίες ταξίδι!

Μην ξεχνάτε ότι προσφέρουμε είτε μονοήμερη εκδρομή σε περίπτωση που θέλετε να παραμείνετε εκεί είτε και μετ’επιστροφής, όπου θα σας καθοδηγήσουμε στον προορισμό της επιλογής σας και στη συνέχεια θα σας φέρουμε πίσω ασφαλείς και ευτυχείς!

 

Στον Χάρτη