Μεθώνη

Πληροφορίες:

Η Μεθώνη διαθέτει εξαιρετική τουριστική υποδομή με ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις και ενοικιαζόμενα δωμάτια για όλους τους τουρίστες που κατακλύζουν την περιοχή, ειδικά το καλοκαίρι. Στις ταβέρνες της μπορείτε να απολαύσετε μια πληθώρα φρέσκων ψαριών και όταν λέμε φρέσκα το εννοούμε! Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα στη χρυσή αμμουδιά της του με την κοκκώδη άμμο.

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το μεσαιωνικό κάστρο, την εκκλησία του Αγίου Ονουφρίου που είναι χτισμένη σε σπηλιά 4 χλμ. μακριά από την πόλη, καθώς και τις κατακόμβες στο λόφο του Αγίου Νικολάου, 1 χλμ. από την πόλη.

Την πρώτη Δευτέρα της Σαρακοστής αναβιώνει το έθιμο του «γάμου Κουτρούλη» που χρονολογείται από τον πέμπτο αιώνα όπου κύριο θέμα του είναι δύο άντρες που ντύνονται σαν νύφη και γαμπρός, πηγαίνουν στην κεντρική πλατεία και παντρεύονται. Μετά το γάμο υπάρχει μια γιορτή.

Τοποθεσία:

Η Μεθώνη είναι μία από τις πιο ιστορικές μικρές αγορές της Πελοποννήσου και ήταν πολύ γνωστή για το λιμάνι της, επειδή το σημείο της είχε μεγάλη στρατηγική και εμπορική σημασία. Βρίσκεται 65χλμ νοτιοδυτικά από την πόλη της Καλαμάτας και η διαδρομή είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Τιμή: 80€

Κλείστε τώρα την εκδρομή σας στην Μεθώνη με το ΡάδιοΤαξί Καλαμάτας και απολαύστε ένα όμορφο και γεμάτο εμπειρίες ταξίδι!

Μην ξεχνάτε ότι προσφέρουμε είτε μονοήμερη εκδρομή σε περίπτωση που θέλετε να παραμείνετε εκεί είτε και μετ’επιστροφής, όπου θα σας καθοδηγήσουμε στον προορισμό της επιλογής σας και στη συνέχεια θα σας φέρουμε πίσω ασφαλείς και ευτυχείς!

 

Στον Χάρτη