Μυστράς

Πληροφορίες:

Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικό των Μορέων, είναι μια οχυρωμένη πόλη και ένας πρώην δήμος στη Λακωνία της Πελοποννήσου. Βρίσκεται στο βουνό Ταΰγετος, κοντά στην αρχαία Σπάρτη, υπηρέτησε ως πρωτεύουσα του βυζαντινού δεσποτάτου του Μορέως τον 14ο και 15ο αιώνα, βιώνοντας μια περίοδο ευημερίας και πολιτιστικής ανθοφορίας. Η περιοχή παρέμεινε κατοικημένη καθ ‘όλη τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου, όταν κατά λάθος την μπέρδεψαν οι δυτικοί ταξιδιώτες με την αρχαία Σπάρτη. Στη δεκαετία του 1830 εγκαταλείφθηκε και η νέα πόλη Σπάρτη χτίστηκε, περίπου οκτώ χιλιόμετρα ανατολικά.

Από τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης το 2011 αποτελεί μέρος του δήμου Σπάρτης, του οποίου αποτελεί δημοτική μονάδα. Η δημοτική μονάδα έχει έκταση 131.948 χμ 2 </ sup>. </ sup>

Τοποθεσία:

Ο Μυστράς βρίσκεται στις πλαγιές του Ταϋγέτου. Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται πάνω από το σύγχρονο χωριό του Μυστρά και την πόλη της Σπάρτης. Το πράσινο που περιβάλλει την περιοχή αποτελείται κυρίως από πεύκα και κυπαρίσσια. Ορισμένα μικρά ποτάμια και λίμνες βρίσκονται στην περιοχή. Η απόσταση από την πόλη της Καλαμάτας είναι 51 χλμ. και διαρκεί περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά για να φτάσετε εκεί.

Τιμή: 110€ (αναμονή 2 ώρες)

Κλείστε τώρα την εκδρομή σας στον Μυστρά με το ΡάδιοΤαξί Καλαμάτας και απολαύστε ένα όμορφο και εκπαιδευτικό ταξίδι!

 

Στον Χάρτη