Ναύπλιο

Πληροφορίες:

Διακοπές στην Πελοπόννησο σημαίνει ότι πρέπει να επισκεφθείτε τις πιο όμορφες και ιστορικές πόλεις και το Ναύπλιο είναι ένα μια από αυτές. Με κεραμοσκεπές, γκρίζες πέτρες, μεγαλοπρεπή σπίτια και καταγάλανα νερά το Ναύπλιο σας περιμένει. Τα περίφημα κάστρα Μπούρτζι, Ακροναυπλία και Παλαμήδι είναι μερικά σημαντικά μνημεία για να δείτε και να τραβήξετε κάποιες εικόνες. Μια εκπληκτική πόλη λιμάνι, που αποτελείται από φρούρια, νεοκλασικά κτίρια, παλιές γειτονιές, φαρδιά πεζοδρόμια και μεγάλες πλατείες. Μια πόλη που γεμίζει με ζωή και παράλληλα διατηρεί τους μύθους της και σας προσκαλεί στην μυστικιστική της ατμόσφαιρα.

Ίσως είναι μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Πελοποννήσου και ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για το Σαββατοκύριακο όλο το χρόνο. Θαυμάστε την πόλη από ψηλά ανεβαίνοντας τα 999 σκαλοπάτια που οδηγούν στο επιβλητικό Παλαμήδι που βρίσκεται σε ένα τεράστιο γκρίζο βράχο και έχει θέα στη θάλασσα. Από την Ακροναυπλία η θέα της πόλης είναι εξίσου εντυπωσιακή και αν ακολουθήσετε τον πεζόδρομο της Αρβανιτίας που περιβάλλει τον βράχο της Ακροναυπλίας, θα κάνετε μια ειδυλλιακή βόλτα με τη θάλασσα κάτω από τα πόδια σας. Σε ανακαινισμένα αρχοντικά, διάσπαρτα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, θα βρείτε πανέμορφους ξενώνες. Ο πυρήνας της παλιάς πόλης γεμάτος καφέ-μπαρ και ταβέρνες με εκπληκτική θέα στο Μπούρτζι, το μικρό χωριό με το βενετσιάνικο φρούριο. Ο κεντρικός πεζόδρομος του βασιλιά Κωνσταντίνου θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για κάθε περιήγηση στην παλιά πόλη καθώς διασχίζει σχεδόν το σύνολο της και καταλήγει στην πλακόστρωτη πλατεία Συντάγματος, σημείο συνάντησης για όλους.

Παραδοσιακές ταβέρνες καταλαμβάνουν όλη την οδό Σταϊκόπουλου, στο τέλος της οποίας βρίσκεται το Μουσείο Κομποβολίου. Τα δύο καταπράσινα πάρκα, του «Κολοκοτρώνης» και του ΟΣΕ, που καλωσορίζουν τους επισκέπτες στην είσοδο της πόλης, προσφέρονται για χαλαρωτικούς περιπάτους.

Τοποθεσία:

Το Ναύπλιο βρίσκεται στον Αργολικό κόλπο στη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Το Ναύπλιο είναι 146 χμ και περίπου 1 ώρα 40 λεπτά από την πόλη της Καλαμάτας.

Τιμή: 180€

Κάντε κράτηση τώρα για την εκδρομή σας στο Ναύπλιο με το ΡάδιοΤαξί Καλαμάτας και απολαύστε ένα όμορφο και γεμάτο εμπειρίες ταξίδι!

Μην ξεχνάτε ότι προσφέρουμε είτε μονοήμερη εκδρομή σε περίπτωση που θέλετε να παραμείνετε εκεί είτε και μετ’επιστροφής, όπου θα σας καθοδηγήσουμε στον προορισμό της επιλογής σας και στη συνέχεια θα σας φέρουμε πίσω ασφαλείς και ευτυχείς!

 

Στον Χάρτη