Γενικά

Η φυσική ομορφιά της Μεσσηνίας με τις τεράστιες ακτές, τις αμμώδεις παραλίες, τα δασωμένα βουνά και τις εύφορες κοιλάδες, συνυπάρχει με σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία. Η Καλαμάτα είναι ένα αληθινό κόσμημα και μια πόλη που μόλις την επισκεφθείτε δεν θα την ξεχάσετε. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για το καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο. Η πρωτεύουσα και το κεντρικό λιμάνι της Μεσσηνίας, βρίσκεται στη θέση του αρχαίου Φαραί. Μετά την ανεξαρτησία από τους Τούρκους και χάρη στην εκμετάλλευση των γόνιμων μεσσηνιακών εδαφών (παραγωγή ελαιολάδου, σταφίδας, σύκων κλπ.), Εξελίχθηκε σε ένα πλούσιο αστικό κέντρο και ένα σημαντικό λιμάνι.

 


Αξιοθέατα

Η Καλαμάτα είναι μια πόλη που μπορείτε να θαυμάσετε πολλά σημαντικά αξιοθέατα. Η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, το σύμβολο της πόλης, είναι μια μικρή βυζαντινή εκκλησία του 10ου αιώνα μ.Χ. Το κάστρο προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη. Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται νότια του κέντρου της πόλης και είναι ένα αξιόλογο υπαίθριο μουσείο σιδηροδρόμων, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης «Μπενάκειο» κατέχει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, που χρονολογούνται από την εποχή του Χαλκού έως τους Ρωμαϊκούς χρόνους. Το στρατιωτικό μουσείο της Καλαμάτας είναι ένα μουσείο που κοσμούν διάφορα όπλα και στρατιωτικές στολές των Ελλήνων σε διάφορες ιστορικές περιόδους. Το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης στεγάζει εκθέματα που έχουν να κάνουν με τις παραδοσιακές τέχνες της περιοχής, με παλιά αντικείμενα και εργαλεία και παραδοσιακές φορεσιές. Η Δημοτική Πινακοθήκη και η Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης λειτουργούν στην πόλη με περίπου 500 εκθέματα. Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη της πόλης λειτουργεί από το 1962 και σήμερα έχει πάνω από 85.000 τίτλους και ένα αρχείο εφημερίδων 50.000 φύλλων από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τον όμορφο και επιβλητικό ναό της Υπαπαντής του Σωτήρα κάτω από το Κάστρο της πόλης, που είναι επίσης η μητρόπολη της πόλης. Στο μοναστήρι των «Καλογραιών» μπορείτε να δείτε διάφορα μεταξωτά υφάσματα και τα περίφημα καλαματιανά μαντήλια που εκτίθενται εκεί καθώς και τους αργαλειούς με τους οποίους υφαίνονται.

 


Διαφημιστείτε

Αυτή η σελίδα παρέχει πληροφορίες για την πόλη της Καλαμάτας και αναφέρεται σε εξωτερικούς συνδέσμους με σύντομη περιγραφή του περιεχομένου του ιστότοπου. Εάν ενδιαφέρεστε να παρουσιάσετε τον ιστότοπό σας μέσω του ιστότοπού μας, στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected] με μια σύντομη περιγραφή της ιστοσελίδας σας. Το ΡάδιοΤαξί  Καλαμάτας δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σελίδων.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Διαβάστε πληροφορίες για την Πόλη της Καλαμάτας  απο τον εξωτερικό σύνδεσμο του δήμου Καλαμάτας  www.kalamata.gr


ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Διαβάστε πληροφορίες για το αεροδρόμιο Καλαμάτας- που βρίσκεται -υπηρεσίες που παρέχει απο τον site www.hcaa-eleng.gr/kalamdat.htm#facils


 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ιστοσελίδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας www.nosokomeiokalamatas.gr