Ανάκτορο του Νέστορος

 

Πληροφορίες:

Το Ανάκτορο του Νέστορα ήταν ένα σημαντικό κέντρο στις Μυκηναϊκές εποχές και περιγράφηκε στην Οδύσσεια του Ομήρου και στην Ιλιάδα ως βασίλειο του Νέστορα της «αμμώδους Πύλου».

Η περιοχή είναι το καλύτερα διατηρημένο μυκηναϊκό ελληνικό παλάτι που ανακαλύφθηκε. Το ανάκτορο είναι η αρχική δομή μέσα σε ένα μεγαλύτερο οικισμό της Ύστερης Ελλαδικής εποχής, που κάποτε περικυκλωνόταν πιθανότατα από έναν οχυρό τοίχο. Το παλάτι ήταν διώροφο κτίριο με αποθήκες, εργαστήρια, λουτρά, φωτεινά πηγάδια, αίθουσες υποδοχής και αποχετευτικό σύστημα.

Ο οικισμός είχε από μακρού καταληφθεί με αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν από το 1300 π.Χ. Το συγκρότημα του παλατιού καταστράφηκε από πυρκαγιά γύρω στο 1200 π.Χ.

Τον Ιούνιο του 2016 ο χώρος άνοιξε εκ νέου στο κοινό μετά την αντικατάσταση της οροφής από μια σύγχρονη κατασκευή με ανυψωμένους διάδρομους για τους επισκέπτες.

Τοποθεσία:

Η τοποθεσία βρίσκεται στο λόφο του Επάνω Εγκλιανού, που βρίσκεται κοντά στο δρόμο, 4 χιλιόμετρα νότια της Χώρας και 17 χιλιόμετρα βόρεια της Πύλου, σε υψόμετρο 150 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και σε έκταση 170 μέτρων κατά 90 μέτρα. Η απόσταση από την πόλη της Καλαμάτας είναι 58 χλμ. και διαρκεί περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά για να φτάσετε εκεί.

Τιμή: 95€ (αναμονή 2 ώρες)

Κλείστε τώρα την εκδρομή σας στο Ανάκτορο του Νέστορα με το ΡάδιοΤαξί Καλαμάτας και απολαύστε ένα όμορφο και εκπαιδευτικό ταξίδι!

 

Στον Χάρτη