Στούπα

Πληροφορίες:

Το χωριό Στούπα κερδίζει εύκολα τον τίτλο «νεράιδα της Μεσσηνίας».

Το νεόκτιστο χωριό που εξελίχθηκε με γρήγορο ρυθμό σε ένα διάσημο τουριστικό θέρετρο. Το αρχικό του όνομα ήταν ο Ποταμός, από το ποτάμι που το διασχίζει, αλλά μετονομάστηκε σε Στούπα από τα στουπιά που οι ντόπιοι έβαζαν στη θάλασσα για να μαλακώσουν και να τα επεξεργαστούν εύκολα. Τις δύο γραφικές, ρηχές, αμμώδεις και οργανωμένες παραλίες με τα καθαρά νερά τις προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Η ποικιλομορφία του τοπίου είναι μοναδική. Αληθινά δώρα της φύσης, ποτάμια, απίστευτες σπηλιές, λιμάνια, νησίδες και ο λόφος του Κάστρου. Οι εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή προσφέρουν ισχυρά συναισθήματα. Τα εστιατόρια, οι ταβέρνες και οι καφετέριες στην παραλία καλύπτουν όλα τα γαστρονομικά γούστα.

Ιδιαίτερα όμορφη η ακτή της Καλογρίας είναι γνωστή στον κόσμο επειδή το 1917 ζούσε εκεί ο Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς. Εκεί συναντήθηκαν, η φιλία τους έδεσε και ο διάσημος συγγραφέας ενέπνευσε το μοναδικό αριστούργημα Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά.

Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το χωριό Λεύκτρο, από το οποίο κατέβηκαν οι πρώτες οικογένειες και αργότερα χτίστηκε η Στούπα. Η πόλη του Λεύκτρου είναι αρχαία και η οποία καταστράφηκε πολλές φορές. Η αρχαία ακρόπολη του είχε καταληφθεί από Φράγκους και Ενετούς.

Τοποθεσία:

Η Στούπα απέχει 45χλμ. από την Καλαμάτα (περίπου 1 ώρα διαδρομή) και βρίσκεται μετά την Καρδαμύλη. Καθώς ταξιδεύετε προς εκεί θα περάσετε από ένα τοπίο και γραφικό μέσα από την άγρια και εκπληκτική ομορφιά του νομού της Μάνης.

Τιμή: 50€

Κλείστε τώρα την εκδρομή σας στην Πύλο με το ΡάδιοΤαξί Καλαμάτας και απολαύστε ένα όμορφο και γεμάτο εμπειρίες ταξίδι!

Μην ξεχνάτε ότι προσφέρουμε είτε μονοήμερη εκδρομή σε περίπτωση που θέλετε να παραμείνετε εκεί είτε και μετ’επιστροφής, όπου θα σας καθοδηγήσουμε στον προορισμό της επιλογής σας και στη συνέχεια θα σας φέρουμε πίσω ασφαλείς και ευτυχείς!

 

Στον Χάρτη