Ναός του Απόλλωνα του Επικούριου

Πληροφορίες:

Ο ναός στην σημερινή μορφή του χτίστηκε μεταξύ του 420 και του 400 π.Χ. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι κάτω από τα θεμέλιά του βρίσκεται ένας ακόμα αρχαιότερος ναός, πιθανώς από τον 7ο αιώνα π.Χ. Ο ναός είναι ένα μοναδικό μνημείο και η έμπνευση πίσω από την κατασκευή του και ο αρχιτέκτονας θεωρείται ο μεγάλος και πολυτάλαντος Ικτίνος ο οποίος ενσωμάτωσε στη δομή του ολόκληρο τον πλούτο της αρχιτεκτονικής γνώσης του ελληνικού πολιτισμού. Με αρχαϊκά και καινοτόμα στοιχεία, θαυμάζεται σε μεγάλο βαθμό από όλους τους επισκέπτες που ταξιδεύουν εδώ και αιώνες για να τον δούν. Θεωρείται ότι η κεντρική στήλη του ναού σχεδιάστηκε για να αντικατοπτρίζει τις πρώτες ακτίνες του θερινού ηλιοστασίου, συμβολίζοντας το αιώνιο φως του θεού του ήλιου, του Απόλλωνα. Αν αυτό ισχύει, τότε αυτό είναι το πρώτο έργο γλυπτικής μεγάλης κλίμακας στην ιστορία της ανθρωπότητας που αντιπροσωπεύει μια αφηρημένη αντίληψη. Αυτό το παγκόσμιο αρχιτεκτονικό κόσμημα ήταν το πρώτο από τα μεγάλα μνημεία της Ελλάδας που αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1986.

Τοποθεσία:

Ο ναός μπορεί να προσεγγιστεί από την Ηλεία, μετά από ένα μαγευτικό ταξίδι κατά μήκος των όχθων του ποταμού Νέδα ή από την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη. Βρίσκεται στην κεντρική Πελοπόννησο, στη Βάση της αρχαίας Φιγαλείας, σε υψόμετρο 1.130 μέτρων, όπου στέκεται υπερήφανος! Η απόσταση από την πόλη της Καλαμάτας είναι 83 χλμ. και διαρκεί περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά για να φτάσετε εκεί.

Τιμή: 160€ (αναμονή 2 ώρες)

Κλείστε τώρα την εκδρομή σας στo Ναό του Απόλλωνα του Επικούριου με το ΡάδιοΤαξί Καλαμάτας και απολαύστε ένα όμορφο και εκπαιδευτικό ταξίδι!

 

Στον Χάρτη